Inspiratie DIVA Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van DIVA Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Het spaarvarken van de starter

Terug naar overzicht

Zonder eigen geld kan tegenwoordig geen huis meer worden gekocht. Dat is geen nieuws. Maar hoe goed gevuld moet het spaarvarken zijn, wanneer u als starter op deze gespannen huizenmarkt in aanmerking wil komen voor een koopwoning?

Uitdaging; hypotheek en eigen geld

Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan staat de volgende uitdaging voor de deur; Het vinden van een hypotheek én eigen geld. Sinds 1 januari 2018 financieren hypotheekverstrekkers nog tot 100% van de waarde van de woning. Extra kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatie- en notariskosten moet u als koper betalen uit eigen middelen. En is het aankoopbedrag van uw droomhuis hoger dan het maximale bedrag dat u aan hypotheek kan krijgen, dan is een goedgevuld spaarvarken dus helemaal een must. 

Goede voorbereiding

Op dit moment is de vraag naar koopwoningen vele malen groter dan het aanbod. Om een serieuze kans te maken is snel handelen een vereiste. Zorg daarom, zeker als starter, dat u goed voorbereid start aan uw zoektocht naar een koopwoning. Zorg dat u weet waar uw financiële (on)mogelijkheden liggen. Hoeveel eigen geld u nodig hebt om een huis te kopen hangt af van verschillende factoren.
De belangrijkste zijn:

  • Inkomen (op basis hiervan wordt uw maximale hypotheeklening vastgesteld)
  • De regio waarin u wilt kopen
  • Het aantal vierkante meters dat u wilt kopen

Deskundig Advies

Om starters op weg te helpen biedt DIVA Hypotheken & Verzekeringen de mogelijkheid om bij aankoop van uw droomhuis te laten berekenen wat uw mogelijkheden zijn. Doordat wij uitsluitend samenwerken met vaste en zeer deskundige adviseurs, krijgt u niet alleen advies op maat, maar sluiten zij volledig aan op de huidige woningmarkt. Door de krapte op de woningmarkt zijn er vele kapers op de kust en doordat onze adviseurs deskundig en snel te werk gaan maakt u bij het aankopen van een woning absoluut meer kans om uw droomhuis te bemachtigen.

Staat u op het punt een nieuw huis te kopen, bent u nog in de oriënterende fase en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, hoeveel eigen geld u nodig hebt óf u wilt een check of uw lopende hypotheek nog steeds de juiste is? Vul dan het contactformulier in en plannen wij snel een afspraak met u in.

Ook benieuwd hoe goedgevuld uw spaarvarken moet zijn? Lees hier dan snel verder en vul het contactformulier in.