Inspiratie DIVA Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van DIVA Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Regionale verschillen op de woningmarkt

Terug naar overzicht

DIVA Makelaars geeft u inzage in de regionale ontwikkelingen op de woningmarkt. Wat zijn de duurste regio's, waar stijgt de koopsom het meest en welke regio's laten nog een stijging van het aantal transacties zien?

Zuid Kennemerland en regio Amsterdam duurste regio's

In deze regio’s moet gemiddeld ruim € 470.000 op tafel worden gelegd voor een woning. Gooi en Vechtstreek is met € 455.000 een fractie goedkoper. De goedkoopste regio’s zijn te vinden in Groningen-Oost, Noord en Centraal en Parkstad Limburg. In deze regio’s betalen kopers gemiddeld minder dan € 200.000.
De grootste koopsomstijging (25%) doet zich op De Wadden voor, maar hieraan mag gezien het beperkt aantal transacties niet al te veel waarde worden gehecht. Daarna volgt de regio Venlo met een stijging van 15%. Er is slechts een regio met een koopsomdaling van 1,7%, namelijk de regio Noordwest Overijssel.

Regionale verkoopcijfers woningen

In 20 regio’s worden in het eerste halfjaar meer woningen verkocht dan vorig jaar in deze periode. De regio Noord (Groningen) is met een plus van bijna 14% de grootste stijger. Andere regio’s in Groningen (Oost en Centraal) doen het eveneens opvallend goed. De grootste dalers bij de transactieontwikkeling zijn de regio’s Venray en Netwerkstad Zwolle-Kampen. Hier worden ruim 16% minder transacties geregistreerd.