Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Dé ingrediënten voor uw man cave

Terug naar overzicht

Waar vroeger de garage met wat gereedschap volstond, is dat tegenwoordig niet meer genoeg. Mannen willen een plek voor zichzelf waarin zij niet verplicht worden te klussen. De man cave is de oplossing voor de man die even wil ontspannen zonder de deur echt uit te hoeven.

Overgewaaid uit landen waar mannen elkaar aanspreken met dude. Waar echte mannensporten als americain football en rugby worden gespeeld en waar bier geen schuimkraag heeft. De man cave. Menig man kan zich verlekkeren aan die ene vriend die er wel een heeft. U zal er zelf maar een hebben… 

Een plek voor uzelf. En voor uw vrienden natuurlijk. Om te gamen zonder dat uw zoontje zit te drammen dat hij aan de beurt is. Om voetbal te kijken zonder dat uw vrouw zeurt dat haar favoriete programma zo begint. Een plek om bier te drinken met uw vrienden zonder dat u de rest van het gezin hoeft te vermoeien met uw flauwe grappen. Ziet u het voor zich? Met deze ingrediënten wordt uw man cave werkelijkheid.

Kies de juiste plek

Zorg dat u een plek in of rondom het huis vindt waar u voldoende ruimte hebt voor uw plannen. De garage bijvoorbeeld. Of de zolder waar nu alleen nog maar rotzooi staat. Wordt het tuinhuisje niet meer gebruikt? Mooi. Perfecte plek voor uw man cave. Haal deze ruimte helemaal leeg. Gooi weg wat weg kan en ruim op wat bewaard moet blijven. Het kan handig zijn dit samen te doen, dan gooit u geen dingen weg die bewaard moesten blijven en andersom. 

Kies de juiste ingrediënten

Zodra de ruimte leeg is kunt u hem gaan inrichten. Een echte man cave kan niet zonder de volgende items:

  • Vermaak: een dartbord, een tafeltennistafel, een pooltafel. Het ligt aan de ruimte van uw cave wat u erin kunt zetten, maar een Playstation moet altijd passen.
  • Beeld: een tv van aanzienlijk formaat waar u het EK voetbal, de Tour en alle sportprogramma’s de hele dag de revue kan laten passeren.
  • Geluid: wat is een Netflix-serie zonder Dolby Surround?
  • Zitten: aan de bar natuurlijk. Of op de bank waar u onderuitgezakt naar al die sportprogramma’s en Netflix kunt kijken.
  • Drinken: een thuistap, een flesje of een blikje, dat maakt niet uit. Als het maar koud kan staan.
  • Eten: zie drinken.

De ingrediënten voor de man cave zijn binnen dus inrichten maar! Nu maar hopen dat we ons plaatsen voor het EK. U bent er ieder geval klaar voor.