Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Hypotheek voor steeds meer uitzendkrachten

Terug naar overzicht

Sinds twee jaar is het voor uitzendkrachten mogelijk een hypotheek aan te vragen middels een perspectiefverklaring. Deze regel wordt versoepeld door ook uitzendbureaus zonder eigen taxateur de mogelijkheid te geven een perspectiefverklaring af te geven. 

Toekomstige mogelijkheden

Een perspectiefverklaring wordt door een uitzendbureau afgegeven aan de uitzendkracht wanneer deze minimaal 1 jaar via het uitzendbureau aan het werk is. Dit hoeft overigens niet bij dezelfde werkgever te zijn. In deze verklaring staat wat de toekomstige mogelijkheden voor de betreffende uitzendkracht zijn om een inkomen te krijgen. Het heeft voor de grote geldverstrekkers dezelfde waarde als een werkgeversverklaring. Er wordt onder andere gekeken naar uw werkervaring, uw opleidingsniveau inclusief afgeronde opleidingen en uw positie op de arbeidsmarkt waarin u verkeert. Daarnaast schrijft u zelf een motivatie en wordt er gevraagd naar eventuele referenten en beoordelingen. 

Externe taxateur

De perspectiefverklaring mocht voorheen alleen worden opgesteld door de eigen taxateur van de uitzendonderneming. In het vervolg kan dit nu dus ook gedaan worden door een externe taxateur, waarmee het aantal uitzendondernemingen die een perspectiefverklaring kunnen afgeven aanzienlijk groter wordt. Hierdoor maken automatisch ook meer uitzendkrachten kans op het verkrijgen van deze verklaring. De perspectiefverklaring loopt in dat geval via Stichting Perspectiefverklaring. Het waarborgfonds Eigen Woningen, verschillende hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus en consumentenorganisaties zijn aangesloten bij deze stichting. 

Houd er wel rekening mee dat de perspectiefverklaring echter geen garantie is op het verkrijgen van de hypotheek. Banken hanteren hiervoor hun eigen (spel)regels en bepalen uiteindelijk of en hoeveel hypotheek u kunt krijgen.