Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

In september fors minder woningtransacties

Terug naar overzicht

In september heeft het Kadaster 16.449 woningtransacties geregistreerd, ruim 20% minder dan in september vorig jaar. Alleen in de maand augustus wisselden wat meer huizen van eigenaar, de overige maanden laten dit jaar volgens de twee grafieken een sterk wisselende daling zien.

De derde grafiek met de transacties per kwartaal laat een meer evenwichtig beeld zien. In de eerste negen maanden van 2018 zijn 161.956 transacties geregistreerd, 7,8% minder in vergelijking met deze periode in 2017. Op zich niet vreemd, 2017 was immers een topjaar voor de woningmarkt. Als de kwartaaltrend zich voortzet, kunnen we in het vierde kwartaal rekenen op ongeveer 60.000 transacties. Het jaarresultaat zal dan, zoals eerder verwacht, een daling tussen de 7% en 9% opleveren.


 

Grote provinciale verschillen

De sterke daling van de transacties in september zorgt er voor dat momenteel geen enkele provincie een plus kan laten zien. In Groningen, Zeeland en Drenthe is de daling minimaal, in Utrecht, Zuid Holland en Noord Holland loop de achterstand op tot meer dan 10%.
 

Download hier het persbericht incl. alle grafieken