Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

NVM Open Huizen Dag najaar 2019

Terug naar overzicht

Op zaterdag 5 oktober vindt er wederom een NVM Open Huizen Dag plaats. Tussen 11:00 en 15:00 uur kunt u vrij rondkijken in de huizen die meedoen aan deze NVM Open Huizen Dag. Hoe zorgt u er nu voor dat u zowel als woningzoeker en als verkoper optimaal voorbereid bent op deze dag? Lees de tips van

Tips voor de koper

Voor de woningzoeker is de NVM Open Huizen Dag een relaxte dag en de ideale gelegenheid om in een korte tijd zoveel mogelijk huizen van binnen te bekijken. U hebt echter wel beperkt tijd en om ervoor te zorgen dat u ook echt alle huizen hebt gezien is een goede voorbereiding het halve werk. Bekijk op Funda of uw droomhuis meedoet aan de NVM Open Huizen Dag en stippel vervolgens een route uit. Zet alle adressen in een routeplanner en laat deze de snelste en eenvoudigste weg bepalen. Verdiep u daarna nog eens goed in de huizen en bedenk alvast waar u meer informatie over zou willen hebben, zodat u dat niet ter plekke nog moet gaan bedenken en kostbare tijd verspilt. Vergeet ook niet notities te maken. Bij het laatste huis weet u waarschijnlijk niet meer wat u precies van het eerste huis vond.

Tips voor de verkoper

Voor de verkoper is een NVM Open Huizen Dag iets minder relaxt. Er moet koffie gezet worden en taart gebakken (want dat ruikt zo lekker). Het hele huis moet aan kant en u zit de hele dag in onzekerheid of er überhaupt wel mensen komen. Dat laatste hebt u voor een groot gedeelte zelf in de hand. Want naast de aankondigingen die door gedaan worden, kunt u zelf natuurlijk ook promoten dat u meedoet. Social media zijn hier een goed medium voor. Verzin via Facebook of Twitter een leuke actie om mensen naar uw woning te ‘lokken’ en vraag om likes en retweets. U kunt er ook voor kiezen via betaalde reclame op te vallen. Facebook heeft hier hele goede -en relatief goedkope- oplossingen voor, maar denk ook eens aan de plaatselijke huis-aan-huiskrant. En zijn ze dan eenmaal binnen, maak het de potentiële koper dan naar de zin. Geef ze een beleving. Ga met ze aan de keukentafel zitten, of op de bank met uitzicht op het mooie plantsoen. Zorg dat ze het gevoel krijgen dat ze al thuis zijn. De koper moet met een lach op zijn gezicht en een goed gevoel uw woning weer verlaten.

Hoe u de NVM Open Huizen Dag op 5 oktober ook voorbereidt en beleeft, zorg dat u eruit haalt wat erin zit!