Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Slimme raambekleding

Terug naar overzicht

Daglicht is goed voor de mens, maar soms wilt u buiten gewoon niet binnenlaten. U hoeft daarin geen concessies te doen. Met slimme raambekleding houdt u het daglicht binnen en de pottenkijkers buiten.

Shutters

Shutters zijn de nieuwe en modernere vorm van jaloezieën en nog steeds heel populair. Mede omdat ze in ieder interieur toepasbaar zijn. Van landelijk tot modern en van romantisch tot industrieel, de shutter past overal bij. Het voordeel van shutters is dat u ze niet helemaal hoeft dicht te draaien om privacy te hebben en toch nog voldoende daglicht naar binnen te laten. U kunt zelf eenvoudig spelen met de hoeveelheid zonlicht die u binnenlaat.

Inbetweens

Inbetweens; Geen gordijnen en geen vitrage. Zoals de naam al doet vermoeden zit deze vorm van raambekleding precies tussen het gordijn en de vitrage in. Het voordeel is dat u vaak wel naar buiten kunt kijken, terwijl naar binnen gluren een stuk lastiger is. Daarnaast laten inbetweens veel zonlicht door, zonder dat u direct last hebt van de felle zonnestralen. De hoeveelheid licht die een inbetween doorlaat hangt af van de plooi. Hoe meer stof voor de plooi, hoe minder licht er doorheen komt. 

Jaloezieën

Hierboven al even kort genoemd zijn de jaloezieën. Jaloezieën hebben hetzelfde effect als de shutter. Ze geven u én privacy, helemaal wanneer u de horizontale lamellen omhoog draait én ze laten het zonlicht door. Jaloezieën zijn in meer kleuren en materialen te verkrijgen dan de shutter en daarom makkelijk toepasbaar in ieder interieur. U kunt ze laten opvallen, door bijvoorbeeld voor een heel andere kleur te gaan dan de muur of juist helemaal niet door dezelfde kleur te kiezen. Staat uw raam de hele dag volop in de zon, kies dan voor witte jaloezieën. Deze weerkaatsen het zonlicht waardoor het binnen koeler blijft. 

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn er in verschillende opties. U kunt alleen de onderkant laten zakken, maar ook de boven- én onderkant. Daarnaast kunt u de voorkant ook een andere kleur geven dan de achterkant. Het voordeel van een plisségordijn is dat u heel veel privacy kunt hebben door alleen de bovenkant te laten zakken en de onderkant dicht te doen. Kunt u lekker rustig op de bank zitten zonder dat de buurt bij u naar binnen kijkt. Wilt u binnen een grijze kleur maar buiten wit om het zonlicht te weerkaatsen? Dat is met een plisségordijn mogelijk.

Transparant- of duo rolgordijn

Kiest u voor een rolgordijn, dan kiest u voor een legio aan mogelijkheden. Een transparant rolgordijn heeft een chique uitstraling en heeft een minimale doorkijk. Van buiten naar binnen ziet u alleen contouren terwijl u toch voldoende licht binnen laat komen. De mate van transparantie kunt u zelf bepalen. Wilt u de ene keer veel licht binnenlaten en toch ook kiezen voor verduistering, kies dan voor een duo rolgordijn. Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor u transparantie en dichtheid eenvoudig kunt afwisselen.