Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Verzeker uw inboedel

Terug naar overzicht

Hebt u uw inboedel eigenlijk wel goed verzekerd? Hebt u uw inboedel überhaupt verzekerd? In Nederland zijn er nog steeds mensen die helemaal geen inboedelverzekering hebben. Toch is besparen op deze verzekering niet altijd een goed idee.

Tweedehands spullen

Vooral jongeren die net uit huis gaan, besluiten - bewust danwel onbewust - geen inboedelverzekering af te sluiten. Maar ook starters op de woningmarkt die de studentenkamer inruilen voor een woning. Vaak wordt het tweedehands meubilair in eerste instantie meegenomen. Er wordt net gestart met een nieuwe baan, dus echt geld voor een nieuwe inboedel is er toch niet. De noodzaak om deze inboedel te verzekeren wordt dan ook niet gevoeld.

Kwijt

Toch is het verstandig iedere inboedel, hoe oud ook, te verzekeren. Want wat gebeurt er als er brand uitbreekt in de woning? Dan bent u echt alles kwijt, zonder dat u daar ook maar een euro van terugziet en dat is zonde. Want afzonderlijk mogen de spullen in uw woning dan niet zoveel waard zijn, maar als u dit allemaal gaat optellen? Dan is uw inboedel ineens een stuk meer waard dan u denkt.

Waarde

Kijk maar eens om uw heen en stel u voor wat u allemaal moet aanschaffen op het moment dat uw inboedel wordt verwoest door, bijvoorbeeld, een brand. Het zijn dan niet alleen uw meubelen, maar het is ook uw garderobe die in vlammen opgaan. Dan bent u die - in een impuls gekochte - dure schoenen van een bekende ontwerper kwijt. Maar ook uw spijkerbroeken, ski-jas en zelfs uw skischoenen bent u kwijt. Zo alles bij elkaar opgeteld, hebt u toch meer waarde in uw woning dan u denkt. Een totaalbedrag dat zeker de moeite van het verzekeren waard is.

Aansprakelijk

Een inboedelverzekering is niet alleen bedoeld om brandschade te vergoeden. Ook diefstal of bijvoorbeeld waterschade vallen - in veruit de meeste gevallen - onder de inboedel verzekering. Maar ook wanneer uw inboedel schade ondervindt van een brand bij de buren, kunt u direct aanspraak maken op uw eigen verzekering. Op het moment dat u geen inboedelverzekering hebt, dan moet u uw buren aansprakelijk stellen voor de geleden schade en gaat u een ander, vaak complexer, traject in. Op dat moment moet u namelijk kunnen aantonen dat uw buren ook daadwerkelijk aansprakelijk zijn voor de schade en dat is niet altijd eenvoudig. Op het moment dat uw buren dan ook nog eens niet in het bezit zijn van een aansprakelijkheidsverzekering, moeten zij uw schade uit eigen zak betalen. U mag dan alleen nog hopen dat zij dat dan ook kunnen.

Besparen op uw inboedelverzekering is om veel redenen geen goed idee. U kunt uzelf een hoop leed besparen voor een paar tientjes in de maand. Laat u wel altijd goed adviseren voordat u een inboedelverzekering afsluit. Want te veel betalen voor deze verzekering is ook weer niet nodig.