Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Vind uw ideale buurt met de Buurtscanner

Terug naar overzicht

Zodra u op huizenjacht gaat, is het logisch dat u kijkt naar de woning zelf. Maar hoe zit het met de omgeving? Via de Buurtscanner hebt u heel snel inzicht in de wijk en de faciliteiten en kenmerken van de buurt. Op die manier weet u dat niet alleen de woning, maar ook de omgeving past binnen uw straatje.

Online tool

De Buurtscanner is een online tool waar de woningzoeker, middels het aanvinken van verschillende kenmerken, aangeeft wat hij of zij belangrijk vindt in zijn nieuwe woonomgeving. Denk aan onderwijs en horeca in de buurt, maar ook aan veiligheid, parkeergelegenheid en groenvoorzieningen. Eerst selecteert u de kenmerken en vervolgens geeft u middels een slider aan hoe belangrijk u de kenmerken vindt. U geeft zelf een straal van 5 tot 30 kilometer aan waarbinnen de buurtscanner de resultaten moet laten zien. 

Cijfer

Door het toekennen van een cijfer aan de resultaten, ziet u welke wijk het beste past bij de kenmerken die u belangrijk vindt. Ideaal voor woningzoekers die zich in een andere regio dan de huidige willen vestigen, maar ook voor woningzoekers die op basis van andere kenmerken willen verhuizen. Bijvoorbeeld meer richting het centrum, of juist meer richting de rust en ruimte. De Buurtscanner helpt de woningzoeker op een eenvoudige manier meer inzicht te geven in de omgeving, zodat u deze niet pas leert kennen op het moment dat u er al woont.