Inspiratie Prins Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Prins Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Stijgende prijzen en meer woningtransacties in september

Terug naar overzicht

Kopers betaalden in september gemiddeld € 314.300 voor een bestaande woning. Het is de derde maand op rij dat de koopsom boven de € 310.000 uitstijgt tot gemiddeld € 313.300 in het derde kwartaal 2019. In september vonden 18.300 transacties plaats, 11,3% meer dan vorig jaar. 

2018 versus 2019

De tabellen van Woningmarktcijfers.nl tonen eerst de provinciale ontwikkelingen van september in vergelijking met september vorig jaar. Vervolgens de cijfers over de eerste negen maanden van dit jaar vergeleken met deze maanden in 2018. In de eerste negen maanden van dit jaar betalen kopers gemiddeld € 306.200 voor hun woning, 7,4% meer dan vorig jaar in deze periode. Vanwege de behoorlijke transactiestijging in september bedraagt de achterstand over negen maanden slechts 1,9%. De verschillen per provincie zijn groot. De grootste koopsomstijging zien we in Zeeland (+12%),De grootste stijging van transacties in Flevoland (+7,7%).

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen per provincie, wilt u inzicht in het verloop van de gemiddelde koopsom of bent u benieuwd naar het marktaandeel van de verschillende woningtypen? U leest alle ins en outs in het uitgebreide rapport van Woningmarktcijfers.nl