Inspiratie Steenhuis Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Steenhuis Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Creatieve tips voor een gedeelde kinderslaapkamer

Terug naar overzicht

(Mogelijke) gezinsuitbreiding op komst? Voor veel jonge gezinnen is dit een aanleiding om op huizenjacht te gaan. Een gezin kan immers groeien, maar een huis niet. Toch is verhuizen niet altijd een optie. Steenhuis Makelaars geeft tips voor de gedeelde kinderslaapkamer.

Gezinnen met kinderen verhuizen minder

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat getrouwde stellen met kinderen minder verhuizen dan voorheen. De oorzaak hiervan zit ‘m onder andere in de toenemende krapte op de woningmarkt. Hierdoor staan jonge gezinnen soms voor de uitdaging ‘meer kinderen in minder ruimte’. Maar hoe doet u dat nou eigenlijk?

Groter is niet altijd beter

Als ouder wilt u het beste voor uw kind. U gunt ieder kind een eigen plek en misschien wel het liefst een eigen slaapkamer. Een gedeelde slaapkamer past voor veel ouders niet in het ideaalplaatje. Toch kan zo’n plek om te delen juist een enorme verrijking voor kinderen zijn! Het versterkt de onderlinge band, kinderen leren op een hele natuurlijke manier te delen en ze leren compromissen te sluiten.

Een eigen plek

Ieder kind heeft recht op een eigen plek, óók in een gedeelde slaapkamer. Zo’n eigen plek creëert u bijvoorbeeld door in de slaapkamer twee bedstedes te maken, bijvoorbeeld onder de schuine wand op zolder. Van binnen kan zo’n bedstede worden ingedeeld met een eigen kleur of behangetje en worden voorzien van eigen knuffels, boeken en nachtlampje. Bent u niet zo’n klusser, dan zijn twee hoogslapers met daaronder een eigen bureautje ook een prima alternatief.

Rust en ruimte

Denk bij een gedeelde slaapkamer in kubieke meters in plaats van vierkanten. Benut naast de hoogte ook de ruimte onder een bed of achter de deur en zorg voor slimme opbergers. Een kast met schuifdeuren is in een gedeelde kamer bijvoorbeeld veel praktischer dan een kast met openslaande deuren. De gouden tip; zorg voor een lichte en rustige basis. Er komt een moment dat Bumba en Nijntje niet meer aansluiten bij de belevingswereld van uw kind. Door te variëren met accessoires en beddengoed creëert u in een handomdraai een nieuwe look!